Mobiele operators Schiphol ook voor missiekritische communicatie

verbindingAlgemeen

Schiphol en de drie mobiele operators (KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo) gaan samenwerken aan een nieuw mobiel indoor netwerk op de luchthaven. Het nieuwe netwerk zal ook missie- en bedrijfskritische communicatie faciliteren.

 

“Het nieuwe mobiele netwerk, dat de komende twee jaar wordt aangelegd, is geschikt voor mobiele telefonie en zal ook de missie- en bedrijf kritische communicatie kunnen faciliteren”, zegt Willemeike Koster, woordvoerder van Schiphol. De komende twee jaar wordt gefaseerd het nieuwe netwerk aangelegd in alle aankomst- en vertrekhallen, lounges, pieren, het stationsgebied, Schiphol Plaza en in niet publieke gebieden zoals de bagagekelders.

 

5G

In 2020 moet het nieuwe mobiele netwerk gereed zijn en zullen meer dan 30 antenne-installaties op de luchthaven voor uitstekende mobiele-dekking zorgen. Het nieuwe netwerk is toekomstbestendig en zal geschikt zijn voor de nieuwe generatie mobiele netwerken, zoals 5G. Ook maakt het netwerk voor de hulpdiensten en het portofoniesysteem dat op Schiphol wordt gebruikt, onderdeel uit van de plannen.

Met de aanleg van het nieuwe multi-operator mobiele netwerk komt er een einde aan de individuele mobiele indoor netwerken van de verschillende operators op Schiphol. Alle mobiele operators zullen op alle terminals en pieren van Schiphol gebruik gaan maken van hetzelfde mobiele netwerk. Met het nieuwe mobiele netwerk wordt niet alleen de kwaliteit verhoogd, maar ook ruimte en energie bespaard.

verbindingMobiele operators Schiphol ook voor missiekritische communicatie