Motorola investeert in drone-producent CyPhy Works

verbindingNieuws

Motorola Solutions heeft een investering gedaan in CyPhy Works. Dit bedrijf ontwikkelt drones in combinatie met hoogwaardige telecomtechnologie. De investering maakt onderdeel uit van Motorola’s strategie om zijn aandeel in de missiekritische communicatie sector verder te verstevigen door commercie en publieke veiligheid met elkaar te verbinden.

CyPhy Works, opgericht door Helen Greiner, mede-oprichter van iRobot, heeft een drone-technologie en business roadmap ontwikkeld die gebruik maakt van ‘microfilament tether’ technologie. Dit maakt het volgens het bedrijf mogelijk dat drones langdurige vluchten maken en veilig high-speed data en high-definition video streamen.

CyPhy Works is een onderdeel van Motorola Solutions’ groeiende netwerk van investeringen in technologieën die bijdragen aan slimme oplossingen voor de openbare veiligheid. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf investeringen aan in VocalZoom, een ontwikkelaar van sensoren voor spraakherkenning en SceneDoc, maker van ‘public safety’s trusted digital notebook’.

verbindingMotorola investeert in drone-producent CyPhy Works