Motorola klaagt Hytera aan voor patentschending

verbindingAlgemeen

Motorola heeft vandaag een klacht ingediend tegen Hytera. Volgens het Amerikaanse bedrijf heeft Hytera inbreuk gemaakt op de patenten van Motorola. Daarnaast zouden ex-medewerkers van Motorola bedrijfsgeheimen hebben meegenomen en gebruikt bij hun nieuwe werkgever Hytera.

 

Motorola eist dat Hytera een groot aantal van de producten niet meer mag invoeren of verkopen in de Verenigde Staten. Mark Hacker, executive vice-president van Motorola: “Wij geloven dat Hytera’s productportfolio en marketing materialen zijn gebaseerd op het intellectuele eigendom van Motorola Solutions. Schaamteloos kopiëren op deze manier veroorzaakt een ongelijk speelveld en vormt een bedreiging voor het innovatievermogen van de industrie. We zullen alle beschikbare middelen inzetten ons intellectueel eigendom van ons bedrijf te beschermen.”

De basis van de klacht is gelegd in 2008. Volgens Motorola is er toen een vooropgezet plan uitgevoerd om bedrijfsgeheimen van Motorola te stelen. Toen zijn drie senior-engineers van Motorola in dienst van Hytera gekomen. Het gaat om Gee Siong Kok (“G.S. Kok”), die werkte als senior engineer manager bij Motorola en nu senior vice president van Hytera is, Samuel Chia (toen senior engineer bij Motorola, nu director software engineering bij Hytera) en Yih Tzye Kok (toen senior engineer bij Motorola, nu verkoopdirecteur bij Hytera).

Bij Motorola denken ze dat iin de periode voorafgaand aan hun ontslag het drietal meer dan 7.000 zeer vertrouwelijke dossiers zou hebben gestolen. Daarmee zou Hytera vervolgens aan de haal zijn gegaan om illegaal een eigen versie daar van te maken.

verbindingMotorola klaagt Hytera aan voor patentschending