Motorola klaagt Hytera ook in Duitsland aan

verbindingAlgemeen

Motorola klaagt Hyetra ook in Duitsland aan voor inbreuk op patenten. Motorola heeft de klacht ingediend bij de lokale rechtbank in Düsseldorf. Het gaat om een schending van het patent van ‘pseudo-trunking’.

 

Dit is de derde aanklacht in korte tijd die het Amerikaanse bedrijf richting Hytera maakt. Op 14 maart sleepte Motorola Hytera voor de rechtbank van Illinois in Amerika. Twee weken later bij de opening van de internationale radio-beurs IWCE klaagde Motorola Hytera aan bij de Amerikaanse International Trace Commission.

Om precies te zijn gaat het in Düsseldorf om patent EP 2 342 851 B1. Dit is een functionaliteit om ‘pseudo-trunking’ mogelijk te maken – bij Motorola Capacity Plus genaamd. Motorola heeft eerder Capacity Plus in de markt gezet. Door de inzet van Capacity Plus ontstaat een semi-trunking systeem waarbij het systeem een kanaal toewijst op basis van beschikbaarheid.

Motorola eist dat Hytera producten met de pseudo-trunking-functie in Duitsland stopt en tegelijk inbreukmakende producten terugroept en vernietigt.
Mark Hacker, Chief Administrative Officer van Motorola: “De actie van vandaag is een belangrijke stap in onze inspanningen om innovaties van Motorola Solutions te beschermen. Wij blijven ervan overtuigd dat de juridische acties die we wereldwijd nemen effectief zijn in het stoppen van onrechtmatige gedraging van Hytera.”

verbindingMotorola klaagt Hytera ook in Duitsland aan