Motorola koopt Airwave

verbindingAlgemeen

Motorola Solutions koopt Airwave voor een bedrag van £817,5 miljoen. Airwave is de grootste particuliere eigenaar van Tetra-netwerken voor de openbare veiligheid in de wereld. Het biedt onder andere het missiekritische netwerk voor de Britse hulpverleners.

 

De aankoop wordt door Motorola grotendeels in contanten betaald (£700 miljoen). Het restant zal in november 2018 worden afgelost. De overname wacht nog wel op goedkeuring van de diverse overheden, maar wordt waarschijnlijk gecompleteerd in het eerste kwartaal van 2016.

“De overname van Airwave laat zien dat we ons committeren aan de openbare orde in Groot-Brittannië en ons wijden aan onze managed en support service onderdelen”, vertelt Greg Brown, voorzitter en CEO van Motorola Solutions. “De combinatie van onze jarenlange ervaring als leidende partij in de wereld van missiekritische communicatie en de service van Airwave zal Groot-Brittannië innovatieve oplossingen voor nood- en hulpdiensten bieden, zowel vandaag als in de toekomst.”

“Airwave heeft zichzelf bewezen als expert op het gebied van missiekritische voice- en datacommunicatie. De laatste vijftien jaar hebben we geïnvesteerd in de ontwikkeling van een veilig, robuust en interoperabel netwerk”, zegt Richard Bobbett, CEO van Airwave. “We zijn blij dat we dankzij deze nieuwe relatie met Motorola in staat zijn om ons aanbod te verbeteren.”

verbindingMotorola koopt Airwave