Motorola neemt camerafabrikant Avigilon over

verbindingAlgemeen

Motorola koopt voor 1,2 miljard Canadese dollar (bijna 800 miljoen euro) Avigilon. Dat is een Canadese fabrikant van beveiligingscamera’s. In Nederland wordt Avigilon door onder andere AVD Security en Lobeco vertegenwoordigd.

 

Met de acquisitie wil Motorola de activiteiten op het gebied van openbare veiligheid versterken. Video speelt een belangrijke rol in het creëren van veiligere steden en verbetering van bedrijfsprocessen. Ook kan dankzij video veel sneller worden gereageerd op incidenten. Zeker als intelligente software daarbij ondersteuning biedt. Maar bovenal beschouwt Motorola video als een welkome aanvulling van de communicatiesystemen, zoals portofoons.

De aankondiging om Avigilon over te nemen komt na een reeks overnames door Motorola in de afgelopen drie jaar. Enkele opmerkelijke recente overnames zijn onder meer de Britse TETRA-operator Airwave, de in de Verenigde Staten gevestigde 911-business van Airbus DS Communications, Kodiak (een aanbieder van push-to-talk) en Spillman (een leverancier van openbare beveiligingssoftware). Gezien deze deals en de geplande overname van Avigilon, is het duidelijk dat Motorola zich ten doel stelt om de activiteit in de bredere openbare veiligheid en ‘veilige stads’-markt te vergroten, verder dan de focus op noodcommunicatie uit het verleden.

verbindingMotorola neemt camerafabrikant Avigilon over