Motorola Solutions neemt ‘kentekenscanner’ VaaS International Holdings over

verbindingAlgemeen

Motorola heeft VaaS International Holdings overgenomen. Dat is een Amerikaans data- en beeldanalysebedrijf. Motorola betaalde $ 445 miljoen in een combinatie van contanten en aandelen.

 

VaaS, is een ‘video-analyse als een service’-bedrijf, en gespecialiseerd in gegevens- en beeldanalyse voor de locatie van voertuigen. Het platform voor het vastleggen en analyseren van afbeeldingen van het bedrijf biedt locatiegegevens voor voertuigen aan. De omzet van het bedrijf zal in 2019 zullen naar verwachting ongeveer $ 100 miljoen zijn.

“Geautomatiseerde nummerplaatherkenning is een steeds krachtigere tool voor wetshandhaving”, zegt Greg Brown, chairman en CEO van Motorola Solutions. “Met deze acquisitie zal VaaS ons softwareportfolio voor commandocentra uitbreiden met de grootste deelbare database met voertuiglocatie-informatie die de reactietijden kan verkorten en de snelheid en nauwkeurigheid van onderzoeken kan verbeteren.”

“We zijn erg verheugd om lid te worden van Motorola Solutions”, zegt Shawn Smith, medeoprichter van VaaS. “Deze overname stelt ons in staat om onze bestaande klanten te blijven bedienen en wereldwijd onze voetafdruk uit te breiden, terwijl we tegelijkertijd een bedrijf ondersteunen dat zich inzet voor innovatie en groei, geleid door een gemeenschappelijk doel dat aansluit bij onze missie en cultuur.”

“Onze uitgebreide nummerplaatgegevens en AI-technologie hebben nieuwe commerciële toepassingen van onze producten geopend”, zegt Todd Hodnett, medeoprichter van VaaS. “We zijn van mening dat de commercialisering van deze nieuwe applicaties kan worden versneld onder het merk Motorola Solutions en bereik, en we verheugen ons erop samen te werken om onze commerciële activiteiten te laten groeien en diversifiëren.”

verbindingMotorola Solutions neemt ‘kentekenscanner’ VaaS International Holdings over