Motorola Solutions opent Mission Critical Solutions Centre

verbindingLTE, Nieuws, Tetra

Mission Critical Solutions Center Motorola Baisingstoke 2Motorola Solutions heeft een Mission Critical Solutions Centre geopend. Het testlab, een investering van een miljoen euro, heeft naaast het lab een plek om live demonstraties te bieden. De faciliteit staat bij het Europese hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is opgericht om de ontwikkeling van bedrijfskritische communicatie voor openbare veiligheid organisaties te ondersteunen.

‘Hulpdiensten reageren op terroristische bommelding’, is slechts een van de vele testscenario’s uit te spelen bij Motorola Solutions ‘Mission Critical Solutions Centre. De faciliteit is speciaal ontworpen om aan de behoeften voor nieuwe toepassingen en diensten die hulpverleners belast met het leveren van veiligheid op onze straten in de komende jaren zal ondersteunen pakken.
Bedrijfskritische communicatie ondergaat volgens Motorola een significante evolutie wanneer overheden en openbare veiligheid organisaties beginnen met de voorbereidingen voor 3rd Generation Partnership Project (3GPP) standaarden gebaseerde LTE-technologie toe te voegen aan bestaande TETRA-omgevingen.
Met Enhanced TETRA Data Service (TEDS) hebben early adopters van TETRA al toegang tot bedrijfskritische data-diensten, met inbegrip van situational awareness video. Om tegemoet te komen aan een hogere bandbreedte data-applicaties, zoals high-definition video, en het ruimere gebruik van gegevens die de openbare veiligheid organisaties wensen, werkt Motorola Solutions samen met haar partners en de normalisatie-instellingen om ervoor te zorgen dat de functionaliteit ter ondersteuning van bedrijfskritische diensten wordt geïntroduceerd in 3GPP LTE standaarden. Dit proces is gestart en zal naar verwachting doorzetten tot 2020.

Punt

Het Motorola Solutions Mission Critical Solutions Centre biedt een test bed voor het combineren van spraak en data in vertrouwde bedrijfskritische operaties. Het verzamelen van gegevens van camera’s, smartphones, social media en sensoren biedt nieuwe niveaus van intelligentie voor de OOV, maar genereert ook nieuwe uitdagingen. Motorola Solutions ‘Mission Critical Solutions Centre ondersteunt organisaties hier in.
Paul Steinberg, senior vice president en CTO Motorola Solutions: “De combinatie van TETRA en op 3GPP standaarden gebaseerde high speed LTE mobiele datanetwerken voor bedrijfskritische communicatie zal enorme gevolgen hebben voor de manier waarop de openbare veiligheid wordt geleverd in de toekomst. Wat belangrijk wordt is de mogelijkheid om een enkel operationeel punt te creeeren, die vervolgens met succes in real time worden meegedeeld.”

verbindingMotorola Solutions opent Mission Critical Solutions Centre