NetMotion Wireless brengt nieuwe versie VPN-oplossing datacommunicatie uit

verbindingAlgemeen

Het Amerikaanse NetMotion Wireless heeft de release van Mobility 11 bekendgemaakt. Volgens NetMotion maakt de nieuwste versie van de mobiele VPN-oplossing het mogelijk om tot twee keer zo veel data te verzenden als via de vorige VPN-versie. Daarnaast moet Mobility 11 een ‘significant grotere’ server-schaalbaarheid bieden.

Mobility 11 is vooral ontworpen om potentiële klanten, waaronder organisaties in de publieke veiligheid, de mogelijkheid te bieden meer gebruik te maken van toepassingen die veel bandbreedte gebruiken, zoals hd-video. “Dit is een bijzonder krachtige release”, aldus Steve Fallin, senior product manager van NetMotion Wireless. “Met de prestatieverbeteringen die in versie 11 van Mobility zijn doorgevoerd, blijkt het platform tot twee keer zo veel snelheid te kunnen bieden, uiteraard afhankelijk van het scenario waaronder het wordt getest. De prestaties worden vooral aan de serverkant gerealiseerd. We raden klanten daarom aan om hun servers en clients met elkaar te blijven synchroniseren. Het betekent echter niet dat de oude clients niet zullen werken; de nieuwe Mobility-versie beschikt over ‘backwards’ compatibiliteit.”

Onder de andere eigenschappen die in de nieuwe release zijn opgenomen vallen onder andere de mogelijkheid om dataverkeer over verschillende servers te distribueren, en verschillende opties om de capaciteit te vergroten. “Een andere aanpassing is dat het aantal gebruikers dat via een enkele server kan worden bediend, is verhoogd”, voegt Fallin toe. “Dat betekent dat als je een netwerk ontwerpt, je kunt kiezen: je kunt meer servers toevoegen om prestaties te verhogen, of het aantal individuele platforms dat je moet beheren verlagen zodat de kosten van het systeem omlaag gaan.”

In Nederland worden de systemen van NetMotion gedistribueerd door Netboss, dat ook de nieuwe release van Mobility aanbiedt.

(Foto: pippalou / Morguefile.com)

verbindingNetMotion Wireless brengt nieuwe versie VPN-oplossing datacommunicatie uit