Nieuw contract en distributieovereenkomst voor Rohill

verbindingAlgemeen

Het Nederlandse Rohill heeft nieuwe overeenkomsten getekend in Noorwegen en Australië. In Noorwegen levert TC Connect, partnerbedrijf van Rohill, een nieuw Tetra-radiocommunicatiesysteem aan Statoil, voor een van de grootste olieproductievelden van de Noordzee. Aan de andere kant van de wereld heeft Rohill zijn distributieovereenkomst met telecom-systemintegrator CSE Global uitgebreid.

De overeenkomst met betrekking tot het Johan Sverdrup-veld, 140 kilometer uit de kust van Noorwegen, omvat behalve een IP Tetra-netwerk de levering van Rohill TetraNode-systemen en Atex-gecertificeerde terminals, inclusief accessoires en een pager-systeem. Daarnaast zijn er opties opgenomen voor toekomstige leveringen voor het Johan Sverdrup 2- en Johan Castberg-veld.

In Australië gaat CSE Global onder andere het TetraNode core-platform en de dispatch systemen, spraak- en dataloggingproducten en het netwerkmanagement van Rohill distribueren en vermarkten. Rohill en CSE werkten al eerder samen in de Australische olie- en gaswinning, rail-infrastructuur en voor vliegvelden. Volgens Rohill betekent de nieuwe overeenkomst voor beide bedrijven een versterking van de marktpositie in Australasia.

(foto: Statoil – Statoil ASA)

verbindingNieuw contract en distributieovereenkomst voor Rohill