Nieuw hoofd Meldkamer Noord-Nederland

verbindingNieuws

meldkamer noord nederlandMevrouw Marjan van Ewijk-Dol is per 1 september benoemd tot algemeen hoofd van de Meldkamer Noord-Nederland. Zij is de opvolgster van Tom van der Vlist, die inmiddels namens Ambulancezorg Nederland deel uitmaakt van het team dat een nieuwe Landelijke Meldkamer Organisatie (LMO) moet realiseren.

Marjan van Ewijk-Dol heeft als algemeen hoofd Meldkamer Noord-Nederland vooral een coördinerende functie op het vlak van de samenwerking tussen politie, brandweer en ambulancezorg binnen de Meldkamer Noord-Nederland. Zij is tevens beoogd regionaal kwartiermaker van de Meldkamer Noord-Nederland in de nieuwe Landelijke Meldkamer Organisatie.
Het nieuwe algemeen hoofd van de Meldkamer Noord-Nederland is momenteel nog werkzaam als tijdelijk hoofd van de staf van de politie-eenheid Noord-Nederland. Daarvoor werkte ze in diverse functies bij verschillende overheden en bij een managementadviesbureau.
De benoeming van Marjan van Ewijk-Dol is tot stand gekomen in gezamenlijk overleg tussen het bestuur van de Meldkamer Noord- Nederland en de kwartiermaker van de Landelijke Meldkamer Organisatie, waar de Meldkamer Noord-Nederland straks een onderdeel van wordt.
De Landelijke Meldkamerorganisatie ontstaat door het samenvoegen van alle regionale 112-meldkamers in één organisatie, met straks tien meldkamerlocaties. Dit traject moet in 2021 zijn afgerond. Doel is om de burger in nood nog sneller de juiste hulp te kunnen geven en betere samenwerking en coördinatie bij rampen en crises. De Meldkamer Noord-Nederland wordt onderdeel van de nieuwe landelijke meldkamerorganisatie.

 

verbindingNieuw hoofd Meldkamer Noord-Nederland