Nieuw radiocommunicatiesysteem voor Bosbrandweer Noord Nederland

verbindingAlgemeen

Cuna heeft voor Stichting Bosbrandweer Noord Nederland de Hytera MD785 mobilofoon en een aantal PD785G portofoons met bijbehorende accessoires geleverd.

 

86CA4482-8749-406F-97FF-09C135695340In het verleden maakte de Bosbrandweer gebruik van een analoog systeem. “De kwaliteit en functionaliteiten van het nieuwe digitale portofoonsysteem zijn een enorme verbetering voor de Bosbrandweer. Wij zijn dan ook erg tevreden met dit nieuwe communicatiesysteem” aldus Gijs Overbeek van de Bosbrandweer. Met het nieuwe systeem kunnen zij snel en accuraat handelen, en dat is in ieders belang.

De Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, zoals de volledige naam van de organisatie luidt, werd opgericht in 1972 met het oogmerk het wekken van interesse bij het publiek voor het belang van de Brandweer in onze samenleving. Dit in combinatie met een duidelijke paraatheid bij brandgevaarlijke evenementen in natuurgebieden zoals bijvoorbeeld padvinderskampen en motor-crossen. In de zomermaanden staan zij paraat bij bestrijding van bos,- heide,- en veenbranden in natuurgebieden in Noord-Nederland.

verbindingNieuw radiocommunicatiesysteem voor Bosbrandweer Noord Nederland