Nieuwe aanbesteding IBARC

verbindingAlgemeen, IBARC, LTE

anton-slofstra-334

De percelen 1, 2a en 2b van de IBARC worden opnieuw aanbesteed. Dat is een voorstel dat is behandeld tijdens een bijeenkomst van de Raad van brandweercommandanten vandaag. De IBARC betreft de aanbesteding van randapparatuur voor vijftien Veiligheidsregio’s.

Eerder is de werkgroep IBARC met de technisch inhoudelijke medewerkers van de vijftien deelnemende veiligheidsregio’s bijeengeweest. De commandanten hebben afgesproken dat nu eerst een inventarisatie wordt gemaakt welke regio’s meedoen met een nieuwe collectieve aanbesteding en welke regio’s er voor kiezen individueel verder te gaan. De voorkeur van de werkgroep is om collectief aan te besteden. Het gaat daarbij om de percelen 1, 2a,2b. Begin volgende week wordt meer duidelijk op welke wijze en met welke regio’s het traject verder wordt vervolgd.
Eerder werd de aanbesteding rond de IBARC gedeeltelijk gestaakt. Het hof in Den Bosch oordeelde geoordeeld dat de aanbesteding van kavel 1 en 2A en B niet door mochten gaan. Die percelen gingen over boordportofoons, objectportofoons en bedienterminals.

 

(op de foto: Voorzitter Anton Slofstra van de stuurgroep ‘Samen werken aan grootschalig en specialistisch optreden Brandweer Nederland’)

verbindingNieuwe aanbesteding IBARC