Nieuwe amateurvereniging DKARS komt als eerste met Dutch Kingdom Contest

verbindingNieuws

dkarsEen groep amateurs in Nederland en in de verschillende landen en gemeentes van ons koninkrijk op de Antillen heeft een initiatiefgroep opgezet om uiteindelijk te komen tot een nieuwe amateurvereniging de Dutch Kingdom Amateur Radio Society (DKARS). Het initiatief dat vooralsnog in de vorm van een stichting het leven gaat zien is opgezet op 26 juni en het eerste wapenfeit is het organiseren van een nieuwe contest, genaamd Dutch Kingdom Contest in juni 2015.

De nieuwe vereniging waarvoor zowel vanuit Nederland, inclusief haar Caribische gemeenten, als vanuit de andere landen binnen het koninkrijk steun bestaat, gaat uiteindelijk de belangen van alle  amateurs binnen het koninkrijk behartigen. Daarnaast zal vooral ook veel aandacht zijn voor het door middel van onze hobby onder de aandacht brengen en stimuleren van techniek bij jonge mensen aan beide zijden van de oceaan.De mensen achter het initiatief van de DKARS zijn deels dezelfde mensen die achter de ludieke actie tijdens de PACC-contest van dit jaar zaten, waarbij vanaf de Nederlandse gemeente Bonaire ook aan de contest werd meegedaan.

Het is de initiatiefnemers vooral een doorn in het oog dat vanuit het Europese deel van Nederland de Nederlandse gemeenten in het Caribisch gebied worden veronachtzaamd. Het is inderdaad opmerkelijk te noemen dat in weerwil van de realiteit de drie nieuwe Nederlandse gemeenten die sinds oktober 2010 deel uitmaken van Neder landoveral geruisloos zijn geaccepteerd, terwijl binnen een deel van de amateurgemeenschap de nieuwe situatie niet geaccepteerd lijkt te worden. Behalve dat de nieuwe gemeentes bij de PACC-contest niet volwaardig mee mogen doen, steekt het daarbij vooral dat ondanks diverse pogingen om dat voor elkaar te krijgen, ook de belangen van de nieuwe gemeenten bij Agentschap Telecom tot nu toe niet worden behartigd, en dat het kennelijk niet mogelijk is in de Nederlandse gemeenten overzee een afdeling van de grootste vereniging op te richten.

Ondanks dat er tot nu toe nog nauwelijks publiciteit aan het nieuwe initiatief gegeven is, blijkt er toch al redelijk wat belangstelling te zijn om zich bij het nieuwe initiatief aan te sluiten. Om die reden wordt er binnenkort een stichting opgezet om het een en ander ook een juridische grondslag te geven. De verenigingen AARC (Aruba) en Verona ondersteunen het initiatief. Over een jaar wordt door de DKARS de eerste Dutch Kingdom Contest georganiseerd. De initiatiefgroep is momenteel bezig om het wedstrijdreglement voor de contest verder uit te werken. Binnenkort komen meer details daarover naar buiten. De bedoeling is om voor eind september met een meer definitief contestreglement te komen.

Wat nu al bekend is gemaakt.

Datum
 zaterdag en zondag van het eerste weekend van juni.

Duur 
24 uur

Mode(s) 
SSB en CW.

Banden
 40, 20, 15, 10 en 6 meter.

Categorieën
 Nederland, Caribisch Nederland en de rest van de wereld.

Secties
 Single-op/multi-op mixed modes en een single op Novice sectie binnen PA.

QSO’s 
Iedereen kan met iedereen werken

Multipliers 
DXCC’s

Extra multipliers
 De 6 DXCC’s binnen het Koninkrijk (PA, P4, PJ2, PJ4, PJ5/PJ6 en PJ7)

Voor discussie over de regels voor de nieuwe contest is een speciale Faceboekpagina aangemaakt: www.facebook.com/dkarscontest

Verder is er een mailinglijst, waarvoor je je kunt aanmelden via mail@dkars.nl

Website van de DKARS: www.dkars.nl

 

verbindingNieuwe amateurvereniging DKARS komt als eerste met Dutch Kingdom Contest