Nieuwe directeur-generaal ASTRID

verbindingAlgemeen

Sinds 4 november laatstleden staat Salvator Vella aan het hoofd van ASTRID ter vervanging van Marc De Buyser, die deze functie zestien en een half jaar lang heeft uitgeoefend.

 

Als burgerlijk ingenieur Elektromechanica, aangevuld met diploma’s in handelswetenschappen, Marketing & advertising en General management beschikt de heer Vella over de kennis om de functie van directeur-generaal uit te oefenen. Daarnaast heeft de heer Vella een ruime management ervaring opgedaan in de telecommunicatiesector bij onder andere World Online, in semi-overheidsbedrijven en overheidsbedrijven zoals DoMyMove (joint venture bpost, Electrabel en Belgacom) en bpost. “Ik heb eerst een heel lineaire carrière gehad in de ICT: vanuit een technische functie ging ik naar marketing en sales en uiteindelijk naar het management. In 2004 ben ik vervolgens aan mijn tweede carrière begonnen. Dat was bij bpost – toen nog De Post – dat op dat moment een sterke transformatie onderging. De overgang naar zo’n grote organisatie was voor mij wel een aanpassing, maar ik heb het grote geluk gehad te kunnen werken onder Johnny Thijs. Hij was een CEO die de mensen vooropstelde en die ook nu nog voor mij een bron van inspiratie blijft. Ik ben daar vanuit een staffunctie doorgegroeid, tot ik uiteindelijk de verantwoordelijkheid kreeg over een hele reeks afdelingen: het product management, het pricing management, de innovatie, de dienst van de business analysts voor IT-projecten, de oplossingen op maat voor de grote klanten en de filatelie met de postzegeldrukkerij in Mechelen. Het geeft me veel voldoening om teams uit te bouwen en ze dan te zien groeien, zowel individueel als collectief.”

 

Nieuw tijdperk

Salvator Vella keert nu terug naar zijn eerste grote liefde – de telecommunicatie – om ASTRID een nieuw tijdperk binnen te loodsen. “Er dienen zich strategische keuzes en hoognodige innovaties aan. Die uitdaging ga ik met veel plezier aan, samen met de hele ploeg die tot mijn grote tevredenheid blijk geeft van buitengewoon veel bekwaamheid en toewijding”, stelt hij.

Innoveren, maar wel pragmatisch. “Ik ben niet de man van de hypes: ik zeg volmondig ja tegen innovatie, maar alleen als die innovatie tegemoetkomt aan de noden van onze gebruikers en erop anticipeert. De ASTRID-medewerkers hebben de toekomstprojecten grondig voorbereid, samen met de gebruikers. Het ASTRID-team en ik staan te popelen om ze nu ook uit te voeren en tot een goed einde te brengen. Voor en samen met de gebruikers.”

Na 16 en een half jaar trouwe dienst neemt Marc De Buyser eind dit jaar afscheid van ASTRID. Hij is trots op het geleverde werk. “De visie die er was bij de opstart van ASTRID 20 jaar geleden, hebben we ruimschoots gerealiseerd. Het was een uniek vooruitstrevend concept om verschillende technologieën te integreren. Ik ben vandaag tevreden omdat alle hulp- en veiligheidsdiensten gebruik maken van de diensten die voorzien waren in de oorspronkelijke visie. We hebben de gebruikers moeten overtuigen, maar vandaag bewijzen de ASTRID-systemen elke dag hun toegevoegde waarde. Er is hier bij ASTRID heel veel kennis, ervaring, gedrevenheid en empathie in huis. Het is een curieuze mix van eigenschappen.”

verbindingNieuwe directeur-generaal ASTRID