Nieuwe onduidelijkheid rond inkoop mobilofoons politie

verbindingAlgemeen

De politie trekt de uitvraag naar mobilofoons in. Na een aantal vertragingen lijkt een nieuwe aanvraag op een volledig andere manier te worden ingezet. De politie spreekt van een gewijzigde behoeftestelling. Wat er gewijzigd is, laat de politie zich niet over uit. Leveranciers zijn verbaasd over de nieuwe wending in de ARC (aanbesteding randapparatuur C2000).

 

Binnen de ARC leek het duidelijk. Deelnemers konden een plek binnen een raamcontract ‘winnen’. Bedrijven die binnen het raamcontract vielen, mogen op elk van de zes kavels inschrijven. Zo zouden er drie ‘batches’ komen voor 12.000 portofoons. Eind 2016 zou er een mobilofoon-batch van 10.000 stuks, inclusief accessoires zijn.

De mobilofoon-batch zou op 7 maart gegund worden. Op die datum bleef het echter stil. Een week later, 14 maart, landde er een brief op de mat van de leveranciers die een raamovereenkomst hebben met de politie. Daarin stond dat ‘door gewijzigde behoeftestelling’ de uitvraag intrekken en met een nieuwe uitvraag komen. De politie weigert meer duidelijkheid te verschaffen. Woordvoerder Robbert Salome: “Over lopende inkooptrajecten binnen deze raamovereenkomst worden geen mededelingen gedaan anders dan naar de betrokken leveranciers.”

verbindingNieuwe onduidelijkheid rond inkoop mobilofoons politie