Nieuwe overbrugging voor ARC in de maak

verbindingAlgemeen, ARC, LTE

NL politie
De politie kijkt naar een nieuwe overbrugging voor de levering van portofoons, mobilofoons en accessoires. Dit zou een tweede zogenoemde overbruggings-ARC zijn. Op de eerste overbrugging was veel kritiek van leveranciers die zouden zijn buitengesloten.

Volgens de woordvoerder wordt er gekeken naar “Een eventuele tijdelijke voorziening. De reden dat hiernaar gekeken wordt, is dat de ARC is teruggetrokken. De in 2014 gerealiseerde overbrugging ging uit van een afronding van de ARC volgens planning. Nu dit niet het geval is, wordt bezien in hoeverre tijdelijke maatregelen noodzakelijk zijn om de continuïteit van het politiewerk en de veiligheid van de collega’s te kunnen waarborgen.”

Onrechtmatig
Opvallend is dat de vorige overbruggings-ARC ook door het ministerie van Veiligheid en Justitie als onrechtmatig werd aangemerkt. In oktober vorig jaar schreef de toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten een brief aan de Tweede Kamer. Daarin meldde hij dat er sprake is geweest van onrechtmatige aanschaf van circa 10.000 portofoons en 800 mobilofoons tijdens de eerste overbruggings-ARC.
Al sinds het einde van de LARA2, het raamcontract voor het inkopen van randapparatuur, in november 2013, zijn er problemen met het aanschaffen van portofoons voor de politie.

verbindingNieuwe overbrugging voor ARC in de maak