Nieuwe vice-voorzitter LTE-werkgroep voor missie-kritische communicatie

verbindingLTE, Nieuws

3GPP

Het bestuur van de werkgroep SA6 van 3GPP is uitgebreid met een tweede vice-voorzitter. David Chater-Lea complementeert het driehoofdige bestuur. De werkgroep is belangrijk, omdat ze de specificaties die LTE gereedmaken voor missie-kritische communicatie. Tot en met vandaag is de tweede bijeenkomst van de werkgroep SA6 van 3GPP bij ETSI in het Franse technologie-dorp Sophia-Antipolis.

LTE zal al volgend jaar gereed zijn om te gebruiken voor missiekritische communicatie. Dat stelt de 3GPP, die standaardisatie van LTE onder haar hoede heeft. Dit is sneller dan de oorspronkelijke roadmap aangaf. Volgens die planning zouden pas in 2017 stappen gemaakt worden om LTE gereed te maken voor missiekritische communicatie. De versnelling van het proces komt, omdat 3GPP, de Open Mobile Alliance en ETSI de handen ineengeslagen hebben in de werkgroep SA-zes om LTE voor missiekritische communicatie te ontwikkelen.

David Chatter-Lea is naast zijn vice-voorzitterschap ‘fellow’ van de technische staf bij Motorola Solutions. De voorzitter van de werkgroep is Andrew Howell. In het dagelijks leven is hij technisch specialist op het gebied van communicatie voor het Engelse ministerie van Binnenlandse Zaken. Suresh Chitturi, de andere vice-voorzitter, is standaardisatie-specialist bij Samsung.

verbindingNieuwe vice-voorzitter LTE-werkgroep voor missie-kritische communicatie