Nog geen duidelijkheid C2000 voor ‘groene BOA’s’

verbindingAlgemeen

Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie heeft nog geen oplossingen voor de problemen van toezichthouders in het buitengebied met radiocommunicatie. Deze zogenoemde groene BOA’s zien de criminaliteit in hun gebied toenemen, terwijl de politie zich steeds minder vaak laat zien.

 

Het Tweede Kamerlid Monica den Boer (D66) stelde begin november vragen over de benarde situatie van de groene BOA’s. “Waarom is de dekkingsgraad van groene BOA’s die over een C2000 portofoon beschikken niet 100%? Hoe rijmt u de discrepantie tussen uw eerdere uitspraken dat er een oplossing was gevonden voor de aanschaf en aansluiting van C2000 portofoons voor groene BOA’s en de uitslagen van de enquête?”, vraagt Den Boer. Ze refereert aan een enquete onder BOA’s in het buitengebied, waaruit bleek dat C2000 niet optimaal werkte voor hen.

Ook wil ze weten of alle groene BOA’s toegang hebben tot de meldkamer. “In hoeverre sluit de strategische milieukamer wel dan niet aan op de regionale en landelijke meldkamers? Hoe ziet u de relatie tussen de landelijke meldkamer en de milieukamer?”

Minister Grapperhaus kondigt aan zo snel mogelijk, in samenwerking met het ministerie van Landbouw en Visserij, meer duidelijkheid te verschaffen. Een datum kon hij niet geven.

[beeld wikipedia, G.Lanting]
verbindingNog geen duidelijkheid C2000 voor ‘groene BOA’s’