Nog veel klachten over C2000, update software teruggedraaid

verbindingAlgemeen

Een nieuwe release van software voor C2000 is teruggedraaid, nadat het voor meer problemen zorgde dan het oploste. Op verschillende plekken geven politieagenten aan dat de werking van het netwerk slecht is. Ook viel een mast in Tilburg uit, waardoor een politieactie werd bemoeilijkt.

 

Vooral via Twitter uiten agenten hun ongenoegen over C2000. Zo schrijft Koen Simmers, brigadier en bestuurder bij de Nederlandse Politiebond: “Tilburgse politieagenten hebben de Nederlandse Politiebond zojuist benaderd. Nog steeds/weer forse C2000-problemen. Politieagenten kunnen elkaar nauwelijks verstaan en in grote gebieden valt de C2000 communicatie weg. Er ontstaan communicatieproblemen bij meldingen en politieacties.”

De voorzitter van politievakbond ACP Zeeland-West-Brabant, Maarten Brink, valt hem bij: “Klopt Koen. Ook onze leden ervaren nog steeds flinke storingen. Iedere dag weer. Ondanks alle inzet achter de schermen blijft het functioneren en dus de betrouwbaarheid van C2000 ver beneden peil. Weer geen significante verbeteringen na de laatste update deze week.”

De oorzaak lijkt een nieuwe release van de software. Er waren eerder problemen met de verbindingen met C2000, die opgelost zouden moeten zijn door deze release. Maar de update zorgde juist voor meer problemen en is teruggedraaid.

Door het hele land blijft het netwerk onbetrouwbaar en agenten uiten hun frustraties. Ene Gerard (@GJ_84) via Twitter: “Midden-Nederland ook nog steeds problemen. In plaats van daadwerkelijk het probleem op te lossen zijn er nu posters in het bureau opgehangen dat we de mobilofoon moeten gebruiken i.p.v. de porto. Lekker handig als je op straat staat. Collega’s melden het al niet meer…”. @Whalertje geeft valt Gerard bij: “Amsterdam idem dito….. Hele wijken / stadsdelen met nagenoeg geen dekking….”.

verbindingNog veel klachten over C2000, update software teruggedraaid