Nokia lanceert noodcommunicatie-lijn gebaseerd op LTE

verbindingAlgemeen

Nokia breidt haar assortiment van openbare veiligheid-oplossingen via LTE uit. Hiervoor lanceren ze de zogenoemde Nokia Group Communications portfolio, die first responder teams in staat stelt om veilig te communiceren door middel van nieuwe toepassingen, zoals instant video-connectiviteit.

 

Binnen het portfolio heeft Nokia vooraf geïntegreerde applicaties ingesteld. Snelle call set-up tijden zullen er voor zorgen dat groepen van veldwerkers en command controllers live video kunnen delen en feeds uitwisselen om met elkaar hun kennis te verhogen.
Compatibiliteit met 3G en Wi-Fi-netwerken zorgt voor een hoge beschikbaarheid van de dienst, zelfs als er geen LTE-netwerk dekking. Nokia Group Communications kan worden gebruikt met het Nokia Compact Network, de snel inzetbare oplossing die het mogelijk maakt first responders op een privé-netwerk in noodsituaties snel te implementeren. De Nokia Group Communications portfolio is volledig in lijn met 3GPP. Dit zorgt voor compatibiliteit met toekomstige normen.

verbindingNokia lanceert noodcommunicatie-lijn gebaseerd op LTE