Nokia presenteert LTE-controlesysteem voor drones

verbindingAlgemeen, LTE

Tijdens het UAE Drones for Good Award-event in Dubai heeft Nokia een Unmanned Aerial Vehicle Traffic Management (UTM)-concept gepresenteerd. Hiermee kunnen drones via de combinatie van een LTE-netwerk en een Mobile Edge Computing-platform in de gaten worden gehouden, om de vliegveiligheid van het luchtruim te bewaken.

In talloze marksectoren, zoals de landbouw, media en gezondheidszorg, wordt het gebruik van drones langzaam maar zeker gemeengoed. Voor luchtvaartauthoriteiten zorgt de groeiende populariteit van drones voor een uitdaging op het gebied van beheer en controle. Het UTM-concept van Nokia moet het mogelijk maken om centraal toezicht te houden op drones, via bestaande LTE-netwerken of via het exclusieve LTE-netwerk van een veiligheidsdienst. Drones moeten daarvoor worden voorzien van een LTE-dongel, GPS en een module voor het communiceren van telemetriegegevens.
Doordat software in basestations (het Mobile Edge Computing-platform) de telemetriegegevens verzamelt, kunnen routes worden gevolgd en toegewezen, en in noodgevallen een direct gebiedsverbod worden afgedwongen.

verbindingNokia presenteert LTE-controlesysteem voor drones