Noord-Holland-Noord wint Business Intelligence Award

verbindingAlgemeen

Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord heeft de Dutch Business Intelligence Award 2015 gewonnen en mag zich de ‘slimste organisatie van Nederland’ noemen. Belangrijkste reden voor toekenning van de award aan VRNHN is de manier waarop ze haar Spoedeisende Hulp heeft verbeterd met behulp van een Business Intelligence-dashboard.

Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord neemt volgens de jury van de award een voorbeeldrol aan door met inzet van slimme datacombinaties en een interactief dashboard 20 minuten tijdwinst te boeken in het proces van acute hartinfarctzorg. Martin Smeekes, directeur ambulancezorg bij Veiligheidsregio NHN, ontwikkelde in samenwerking met een team van cardiologen van het Medisch Centrum Alkmaar, de meldkamer en ambulancezorg een slim dashboard waar data uit verschillende bronnen samenkomt voor analyse en visualisatie. Daarmee wordt enorme tijdwinst behaald bij de acute zorg in het geval van een hartinfarct.

Op dit moment is snelle schakeling tussen meldkamers en ambulancezorg er al wel, maar in het ziekenhuis gaat vaak nog veel tijd verloren. Zo moet een patiƫnt die binnen wordt gebracht op de spoedeisende eerste hulp om gedotterd te worden, vaak langer wachten dan wanneer hij of zij rechtstreeks naar de dotterkamer wordt gebracht. Dankzij het dashboard communiceren de verschillende afdelingen beter met elkaar en wordt onnodige tijdverspilling voorkomen.

verbindingNoord-Holland-Noord wint Business Intelligence Award