Ombouw opstelpunten C2000 op schema

verbindingAlgemeen

Na de ombouw van de opstelpunten in de testomgeving is Hytera onder regie van het programma IVC gestart met de ombouw van de reguliere opstelpunten. Bij de ombouw worden de componenten van het nieuwe netwerk zoals de hardware en de bekabeling in het opstelpunt bijgeplaatst. De procedures rondom de ombouw zijn in de testomgeving uitvoerig getest en op punten verfijnd. De eerste 60 C2000-masten zijn inmiddels volgens schema voorzien van nieuwe apparatuur en bekabeling en na een korte maar grondige test weer vrijgegeven voor gebruik in het huidige netwerk.

 

De ombouw per opstelpunt neemt circa vijf uur in beslag. Vanwege het feit dat de spanningsvoorziening vervangen wordt, is de zender uitgeschakeld. Gedurende deze tijd is sprake van verminderde C2000-dekking in de omgeving van de mast. Het operationele werk van de hulpdiensten gaat echter gewoon door. De procedures zijn dezelfde als bij regulier onderhoud van de masten. Hierin speelt het meldkamerdienstencentrum (MDC) onder de verantwoordelijkheid van IVC een belangrijke rol. De meldkamers worden met een service-communiqué door MDC op de hoogte gebracht van de detailplanning.

 

MDC

Als onderdeel van het onderhoudsproces onderhouden de meldkamers vooraf, tijdens de werkzaamheden en achteraf nauw contact met contactpersonen van MDC. De meldkamers hebben in verband met de werkzaamheden MDC als single point of contact en bespreken met MDC de lokale aandachtspunten. IVC en MDC maken vervolgens op basis van deze aandachtspunten tijdens regulier overleg afspraken over alle details rond de werkzaamheden zoals eventuele aanvullende maatregelen en het GO/NO GO moment. De meldkamers worden door MDC op de hoogte gehouden van de afspraken.

verbindingOmbouw opstelpunten C2000 op schema