Overname Sepura door Hytera onzekerder

verbindingAlgemeen

 

De overname van Sepura door Hytera is nog lang geen gedane zaak. De Britse regering lijkt roet in het eten te gooien. Het ministerie van ‘Business, Energy and Industrial Strategy’ (vergelijkbaar met ons ministerie van Economische Zaken) onderzoekt de overname.

 

Het ministerie zoekt nog steeds naar een aantal verklaringen van Sepura. In een reactie gaf Sepura aan op korte termijn met die verklaringen te komen. Om welke verklaringen het gaat, is onduidelijk. “Sepura blijft het proces en de gevolgen van een dergelijke toetsing evalueren”, stelt het bedrijf.

De markt reageert wel, met een ferme koersdaling. Een aandeel Sepura is nog maar 13 pence waard, een flink verschil met de 20 pence die Hytera in december 2016 bood per aandeel.

Een tweede bedreiging voor de overname is een verandering in de financiele wereld. Deze overname, officieel gedaan door een 100-procent dochter van Hytera genaamd Project Shortway, wordt gedeeltelijk gesteund door Alphagen Capital. Dat bedrijf heeft 9.84 procent van de aandelen, maar kan niet meer aan haar steunbelofte voldoen, omdat Alphagen Capital ondergebracht wordt bij Lombard Odier. Alphagen Capital zat eerst bij Henderson Global Investors.

verbindingOvername Sepura door Hytera onzekerder