Paul Gelton nieuwe directeur herinrichting van Meldkamerdomein, C2000 en 112

verbindingAlgemeen

Paul Gelton, nu directeur Veiligheidsregio’s en Crisisbeheersing bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, wordt de nieuwe directeur herinrichting van Meldkamerdomein, C2000 en 112. Vanaf 1 januari 2019 voegt hij deze taak samen met zijn huidige werk.

 

Voordat hij directeur Veiligheidsregio’s en Crisisbeheersing was, was Gelton directeur Nationale Veiligheid op het gebied van ‘resilience’. Daar hield hij zich bezig met het reduceren van kans en/of impact van dreigingen en risico’s door verhogen van weerbaarheid en veerkracht van vitale belangen.

Hij vervangt Astrid Raaphorst. Zij vertrok half oktober bij het project herinrichting om directeur Kernprocessen NL en Juridische Zaken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) van het ministerie van Economische zaken en Klimaat te worden.

Volgens een woordvoerder van het ministerie heeft het aantal personele veranderingen (begin deze maand stopte Nico Hortensius) geen invloed op de verdere ontwikkeling van C2000. “De vernieuwing van C2000 is een groot meerjarig programma waarin veel partijen samenwerken. Daar hoort bij dat personen van functie wisselen, zowel binnen als buiten het programma. Het succes van een programma als de vernieuwing van C2000 hangt niet af van enkele individuen.”

verbindingPaul Gelton nieuwe directeur herinrichting van Meldkamerdomein, C2000 en 112