Politie Amsterdam koopt ‘illegaal’ voor 4,2 miljoen portofoons en mobilofoons

verbindingAlgemeen

De Amsterdamse politie koopt voor 4,2 miljoen euro portofoons en mobilofoons in. Dit gebeurt buiten het raamcontract voor portofoons en mobilofoons om.

 

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft aan dat zijn ministerie en de politie op de hoogte is van de onrechtmatigheid. Volgens hem is de beschikbare tijd tussen de levering onder ARC2 (vervanging totale C2000 randapparatuur) en de migratiedatum in het vierde kwartaal van 2017 voor het nieuwe C2000 te krap voor uitrol in Amsterdam.

“De nationale politie zal voor Amsterdam eenmalig een gerichte aankoop doen van 1 type portofoon en 1 type mobilofoon. Deze aanschaf kan een financiële onrechtmatigheid tot gevolg hebben. De vervanging van C2000-randapparatuur Amsterdam loopt verder gewoon mee in ARC2, maar wordt in de tijd nu als laatste ingepland, waarmee totale volume ARC2 gelijk blijft en de onlangs geselecteerde ARC2-leveranciers niet benadeeld worden in hun kansen.”

Deze aanschaf kan een financiële onrechtmatigheid tot gevolg hebben voor een bedrag van ongeveer € 4,2 mln. In de jaarrekening wordt de mate van onrechtmatigheid genoemd. De accountant toetst dat. Minister Van der Steur heeft in een brief aan de Tweede Kamer deze handelswijze ook aangegeven.

verbindingPolitie Amsterdam koopt ‘illegaal’ voor 4,2 miljoen portofoons en mobilofoons