Politie Antwerpen kiest Sepura

verbindingNieuws

1De politie in Antwerpen kiest voor Sepura. Het gaat om STP9000-toestellen. De Antwerpse politie besloot voor dit type te gaan na een uitvoerige testperiode van allerlei merken. De toestellen worden geleverd door Sepura-partner Abiom. Halverwege volgend jaar moeten de toestellen en de bijbehorende fleet management software uitgeleverd zijn.


Het contract behelst naast de portofoons Radio Manager 2, Sepura’s schaalbare fleet management tool. Hiermee is snel programmeren van een hele vloot portofoons, lokaal of op afstand mogelijk. De Antwerpse politie geselecteerde de Sepura STP9000 portofoons vanwege hun robuustheid, IP67-kwalificatie, de batterijen en de uitgebreide reeks accessoires. Ook de intuïtieve user interface speelde een rol.
Hoofdinspecteur van de Antwerpse politie, Bernd Vleugels: “Na een grondige evaluatie en operationele veldtesten, hadden we geen aarzeling de Sepura STP9000 te selecteren. In het bijzonder waren we onder de indruk van de geluidskwaliteit van de portofoon en de robuustheid, accucatesse en het bereik.”
Bas de Grood, CEO van Abiom: “Dit is een zeer prestigieuze opdracht voor ons We zullen nauw samenwerken met Sepura en de Antwerpse politie om ervoor te zorgen dat de migratie naar de nieuwe radio-apparatuur. Dit zal waarschijnlijk medio 2015 zijn voltooid.”

verbindingPolitie Antwerpen kiest Sepura