Politie omzeilt aanbestedingsregels bij aankoop accessoires

verbindingc2000, Nieuws

NL politie

De politie heeft onderhands een raamcontract afgesloten voor de levering van accessoires voor portofoons. Het gaat om een onderhandse aanbesteding. Over de duur en de waarde van het contract geeft de politie geen informatie.

“Er is sprake van verlenging van een eerder contract voor levering van accessoires onder de LARA2-condidites. Dit moet gezien worden in het licht van de recente aanschaf van randapparatuur. Reden is de noodzaak om vanuit de operationele behoefte accessoires aan te kunnen schaffen. De initiële aanschaf van accessoires zijn bedoeld voor de eenheden die in het kader van de overbrugging voorzien zijn van nieuwe C2000-randapparatuur”, meldt de woordvoerder.

Eerder werd de politie al op de vinger getikt voor het onderhands inkopen van 10.000 portofoons. Ondanks de onrechtmatigheid daarvan, is toch besloten voor de aankoop toen. Door de vertragingen rond de ARC komt de politie in een spagaat te zitten. Aan de ene kant is er geen raamcontract en kan men officieel niets inkopen. Aan de andere kant heeft de politie apparatuur nodig.

 

beeld: Pixabay/Anja Osenberg

verbindingPolitie omzeilt aanbestedingsregels bij aankoop accessoires