Portogewoon meldt verbinding porto en meldkamer via nieuw C2000-netwerk

verbindingAlgemeen

Portogewoon, een overheidssite over portofoongebruik van de overheid, meldt dat er een verbinding is gemaakt tussen een portofoon en meldkamer Maastricht via het nieuwe C2000-netwerk. Het is een onderdeel van het test- en verificatieproces.

 

Volgens de woordvoerder van het ministerie van Justitie & Veiligheid betekent het dat de zogenoemde operational-readiness-test is uitgevoerd. “Het is een onderdeel in de ontwikkel- en testfase. De operational-readiness-test is onderdeel van het test- en verificatieproces. Daarin testen we de verbindingsketen van meldkamer tot portofoon/mobilofoon.”

Bij de bewuste test zijn verschillende gesprekken gevoerd (via verschillende gespreksgroepen) en zijn ook tekstberichten (SDS) en statusinformatie (data) uitgewisseld, meldt het ministerie. De woordvoerder geeft aan dat op alle meldkamers al een aangepaste versie van de huidige radiobediening benaderbaar is. “Deze is in dit geval dan ook gebruikt.”

Portogewoon is bedoeld als hulp bij portofoongebruik voor professionals in openbare orde en veiligheid. Het is een gezamenlijk initiatief van Ambulancezorg, Brandweer, Defensie en Politie in samenwerking met het Veiligheidsberaad.

verbindingPortogewoon meldt verbinding porto en meldkamer via nieuw C2000-netwerk