PQ Sillicas BV neemt nieuwste digitale systeemportofoons van Kenwood in gebruik

verbindingAlgemeen

Het bedrijf PQ Sillicas vervaardigt in zijn vestiging in Maastricht anorganische basischemicaliën; dit zijn grondstoffen voor onder andere kunstmeststoffen en synthetisch rubber. Otos LMR Systems heeft het bedrijf eerder al voorzien van analoge bedrijfsportofoons, meer specifiek de Kenwood TK2302. Door strengere veiligheidseisen zijn nieuwe radioprocedures noodzakelijk geworden bij PQ in Maastricht. Daar is nu invulling aan gegeven met NX5300-systeemportofoons.

Bij PQ Sillicas communiceert men sinds kort volledig via de betrouwbare digitale FDMA-technologie die Nexedge en het radionetwerk bieden. De NX5300 is de meest complete systeemradio die Kenwood onlangs aan zijn productgamma heeft toegevoegd. Vooral de superieure klank, verstaanbaarheid en radio-reikwijdte van deze ‘alleskunner’ met IP68-keuring gaven de doorslag voor deze beslissing.
Otos LMR Systems installeerde de meldkamers, en op de portofoons verstuurt men via het toetsenbord en fullcolor-scherm de noodzakelijke data. Voor de veiligheid van de arbeiders werd de man down-functie geactiveerd. De NX5300 maakt deel uit van de Kenwood 5000 series. De portofoons kunnen zowel analoog als in Nexedge – NXDN – werken. Kenwood heeft aangekondigd dat de toestellen nog voor de herfst van 2016 ook onder DMR zullen werken. Dat betekent dat deze digitale toestellen zowel DMR, NXDN als analoog zullen ondersteunen.
Naast de huidige ondersteuning van Nexedge – en de toekomstige ondersteuning van DMR – zijn de portofoons voorzien van nieuw batterijmanagement, GPS met ingebouwde antenne, en Bluetooth audio en seriële verbinding.

verbindingPQ Sillicas BV neemt nieuwste digitale systeemportofoons van Kenwood in gebruik