Project voor testen missiekritische breedbandcommunicatie van start

verbindingAlgemeen

Het vertrouwen van de markt in missiekritische breedbandcommunicatie moet omhoog. Daarom is een ‘mission critical Testing as a Service-project (TaaS) ontwikkeld. Deze testtools moeten het vertrouwen van de markt in kritieke breedbandtoepassingen vergroten.

 

Het project, getiteld MCS-TaaSting – Mission Critical Testing as a Service – heeft tot doel een missiekritische IP-gebaseerde testengine te ontwikkelen die beschikbaar zal zijn via zowel een cloudservice als LTE-hardware voor het testen van conformiteit van missiekritieke applicaties.

De afdeling Public Safety Communications Research (PSCR) van het National Institute of Standards and Technology (NIST) heeft meer dan $ 6 miljoen toegekend aan het Mission Critical Voice Test Equipment (PSIAP-MCVTE) -initiatief. Het grootste deel van de subsidie, meer dan $ 3,5 miljoen, werd toegekend aan de onderzoeksgroep Netwerken, Kwaliteit en Veiligheid (NQaS), onderdeel van de Universiteit van Baskenland.

Het team wordt geleid door Dr. Fidel Liberal, een algemeen erkende expert die werkt in verschillende missiekritieke communicatie en 5G-gerelateerde R & D-projecten, waaronder Mission Critical Open Platform (MCOP). Hij was ook technisch expert in alle vier ETSI MCX Plugtests. Het Liberal-team van de Universiteit van Baskenland wordt ondersteund door organisaties op het gebied van kritische communicatie; brancheverenigingen en testexperts, waaronder ENENSYS Technologies, GridGears, Nemergent Solutions, PSTA, Sonim, TCCA en Texas A&M University

“Door een gebrek aan certificeringsprogramma’s voor kritisch breedband is misbruik gemaakt van de termen MCPTT / MCData / MCVideo, waarbij leveranciers dubbelzinnige beweringen hebben gedaan zoals ‘3GPP-standaard’, ‘MCPTT-gereed / geschikt / voorwaarts compatibel’ enzovoort, waardoor het gevaar loopt vertrouwen van de klant ”, zei Liberal.

“Om deze problemen aan te pakken, is het belangrijkste doel van het MCS-TaaSting-project het ontwikkelen van flexibele testtools voor 3GPP’s MCS-standaarden en bijbehorende certificeringsprocedures op basis van volledige en nauwkeurige RAN5 technische specificaties en TTCN3-codesuite en tester. Dit zal de markt vooruit helpen en het hele bedrijfskritische ecosysteem voor breedbandcommunicatie ten goede komen. ”

 

LTE

In traditionele testomgevingen voor mobiele telefoons wordt het geteste apparaat doorgaans gebundeld in het eindproduct (de hele protocolstack van fysieke LTE-hardware, basisbandmodemfirmware en mobiel besturingssysteem tot applicatie, zoals VoLTE). Daarom wordt het meestal door één leverancier geassembleerd en gecertificeerd. Deze benadering kan niet rechtstreeks worden toegepast op MCS-tests, aangezien de leverancier van gebruikersapparatuur (UE) meestal niet dezelfde is als de MCS-clientprovider. Bedrijfskritische klanten vereisen dat de MCS-provider in staat is om rechtstreeks te implementeren op klanten, bovenop verschillende UE’s, met minimale integratie-inspanning – om de concurrentie en innovatie te vergroten en om leveranciersvergrendeling te voorkomen.

De MCS-TaaSting-aanpak heeft tot doel te voldoen aan de specifieke behoeften van de missiekritieke en openbare veiligheidsgemeenschap. MCS-TaaSting maakt kostenefficiënte frequente testen, hertesten, certificering en hercertificering van de talloze en toenemende combinaties van apparaten, besturingssystemen, middlewares en applicaties mogelijk. Als gevolg hiervan zal het voor de steeds heterogenere industrie mogelijk worden om de 3GPP-standaardconformiteit van hun implementaties te bewijzen, en zullen gebruikers en operators geruststellen dat ze gecertificeerde en interoperabele producten kopen.

De testprocessen zullen worden afgestemd op bestaande certificeringsprocessen voor consumenten- en PMR-apparatuur van organisaties zoals het GCF (Global Certification Forum), PTCRB en TCCA, die het toonaangevende TETRA Interoperability Certification-proces (IOP) hebben ontwikkeld en beheerd.

Bezoek voor meer informatie www.mcstaasting.com en NIST PSCR.

verbindingProject voor testen missiekritische breedbandcommunicatie van start