Publicatie ARC uitgesteld, voorlopige datum nu 19 februari

verbindingARC

De publicatie van de ARC, de aanbesteding randapparatuur C2000, staat voorlopig gepland op 19 februari. Dat is een vertraging van ongeveer drie weken. De reden van de vertraging is omdat sommige eisen in de concept-tender mogelijk discriminerend zijn.

 

De aanbestedingsdocumenten zijn vrijwel gereed, meldt de voorlichter van de politie. “In overleg tussen directie en dienst facilitair management is besloten om nog een aantal onderdelen aanvullend te laten toetsen door een externe adviseur.”

Hierdoor is behandeling in de stuurgroep verplaatst van 19 januari naar 17 februari. Wanneer toetsing en behandeling positief verlopen dan zal publicatie plaatsvinden op 19 februari 2016. Deze datum is dus onder voorbehoud.

De woordvoerder: “Deze vertraging is medegedeeld aan de deelnemers van het eerder gehouden marktgesprek. Strict is gevraagd om het concept PVE te toetsen op discriminerende eisen. Die toetsing is uitgevoerd.”

Op de ongeveer 200 geformuleerde eisen zijn door Strict in totaal 7 eisen gevonden die naar het oordeel van Strict discriminerend zijn of mogelijk op bezwaren stuiten bij marktpartijen. “De opmerkingen van Strict zijn intern besproken en waar nodig aangepast”, sluit de woordvoerder af.

 

verbindingPublicatie ARC uitgesteld, voorlopige datum nu 19 februari