Radio Holland installeert satellietcommunicatie bij 72 schepen Spliethoff

verbindingAlgemeen

Radio Holland heeft een contract gewonnen, waardoor ze minimaal 72 schepen van het in Amsterdam gevestigde Spliethoff mogen voorzien van communicatiemiddelen.

 

Het gaat om een wereldwijde VSAT-verbinding. Naast de VSAT-verbinding, Iridium OpenPort en FleetBroadBand, levert Radio Holland ook backupverbindingen. Tot slot is er een onderhoudsovereenkomst tussen Radio Holland en Spliethoff getekend voor 116 schepen van de vloot van Spliethoff.

Jan-Arie Sepers, algemeen directeur Radio Holland Nederland: “Radio Holland en Spliethoff hebben een jarenlange relatie. We kennen de schepen in de Spliethoff-vloot heel goed, evenals hun specifieke eisen. We hebben een wereldwijd netwerk van 80 vestigingen en zijn daarom vertegenwoordigd langs de belangrijkste handelsroutes van Spliethoff. De serviceovereenkomst geeft Spliethoff de garantie en de zekerheid dat de apparatuur te allen tijde werkt.”
Peter Van de Venne, directeur IT-afdeling Spliethoff: “Deze overeenkomst zorgt voor een internetverbinding op bijna onze gehele vloot en verhoogt de prestatie door hogere bandbreedte op de schepen die al onder contract waren. De verhoogde bandbreedte voegt niet alleen waarde toe voor onze bemanning, maar stelt ons ook in staat onze processen te versnellen door meer frequente synchronisatie en bijwerking van de beschikbare gegevens aan boord. We zijn nu ook klaar om grote gegevensstromen door het schip door sensoren aan boord naar de kust te sturen en vice versa.”

Spliethoff is een bevrachtingskantoor en rederij, gevestigd in Nederland. Spliethoff is opgericht in 1921 en het hoofdkantoor zetelt in Amsterdam. Het bedrijf heeft meerdere rederijen overgenomen waaronder BigLift Shipping (voorheen Mammoet Shipping), Transfennica, Wijnne en Barends, Bore en Sevenstar Yacht Transport.

verbindingRadio Holland installeert satellietcommunicatie bij 72 schepen Spliethoff