RadioAccess lanceert portofonie-over-smart-device systeem smarttalk

verbindingAlgemeen, LTE

SmartTalk

RadioAccess, onderdeel van Koning & Hartman, lanceert een portofonie-over-smartphone-systeem genaamd SmartTalk. SmartTalk maakt het mogelijk om via een dataverbinding (LTE, 4G, 3G, GPRS of WiFi), ongeacht welke telecomprovider, op een smartphone of smart device gebruik te maken van portofonie. Gisteren, tijdens het seminar Mobile Solutions werd SmartTalk officieel gelanceerd in Delft.

 

SmartTalk, een Push-To-Talk over cellular (PoC) applicatie, biedt bewegingsvrijheid, continue bereikbaarheid en betrouwbaarheid van communicatie, ongeacht waar gebruikers zich bevinden. Doordat de applicatie communiceert over LTE, 4G, 3G, GPRS en WiFi kunnen gebruikers SmartTalk lokaal, landelijk en zelfs internationaal gebruiken. SmartTalk kan zowel als losstaand communicatiemiddel opereren, maar kan ook als uitbreiding van een bestaand portofonienetwerk fungeren door het eenvoudig te integreren.

SmartTalk werkt vanaf een Android smartphone of device, waardoor het niet meer nodig is om naast een smartphone (of device) ook nog een portofoon te gebruiken. Dit draagt niet alleen bij aan het gemak van de gebruiker, het bespaart ook de aanschaf- en onderhoudskosten van een apart portofoniesysteem.

Met één druk op de knop kan men direct praten met collega’s binnen één of meerdere groepen. Het is met SmartTalk mogelijk een één-op-één gesprek op te zetten, of in een groep te communiceren. Naast de directe spraakfunctie kunnen er ook tekstberichten gestuurd worden, is het mogelijk om elkaars locatie te zien en kunnen deelnemers ad-hoc aan een gesprek worden toegevoegd.

Met de SmartTalk PC Dispatcher App is het mogelijk om mensen en groepen te beheren, op te roepen en tekstberichten te versturen. Vanuit een dispatcher-rol kan men naast de standaard één-op-één en groepsgesprekken ook een één-naar-velen-naar-één groep opzetten, waardoor de dispatcher centraal communiceert naar iedereen en alleen rechtstreeks naar de dispatcher terug gecommuniceerd kan worden.

Omdat SmartTalk-communicatie via de beveiligde en redundante server van RadioAccess werkt, verloopt de communicatie uiterst veilig en is het een betrouwbare oplossing. Daarnaast kan SmartTalk ook in eigen beheer op een eigen server geïnstalleerd worden.

verbindingRadioAccess lanceert portofonie-over-smart-device systeem smarttalk