RadioAccess vliegt met eerste op LTE gebaseerde drone in Nederland

verbindingAlgemeen, LTE

drone_kh_01
RadioAccess, een Koning & Hartman onderneming, vliegt als tweede in de wereld en voor het eerst in Nederland met een drone gebaseerd op LTE. Tijdens het Seminar Mobile Solutions dat vandaag plaatsvindt in Delft, vliegt de gemodificeerde Parot AR drone door de lucht op private LTE in plaats van WIFI. Deze drone is bedoeld als een proof of concept, maar er zijn in de toekomst vele toepassingen mogelijk.

De techniek en toepassing van drones is nog volop in ontwikkeling. RadioAccess is als specialist op het gebied van mobiele communicatie een belangrijke speler op het gebied van private LTE-oplossingen en heeft daarom geƫxperimenteerd met het vliegen met een drone gebaseerd op deze techniek. Dankzij een aantal modificaties die het Technology Center van RadioAccess heeft uitgevoerd is de drone niet via WIFI-, maar via LTE-connectie bestuurbaar geworden.

Drones toepasbaar binnen OOV en industrie
Er zijn een aantal mogelijke toepassingen denkbaar voor onder andere de industrie en openbare orde en veiligheid. Binnen de industrie en beveiliging is te denken aan het sturen van een drone naar een storing of melding in plaats van een persoon. Dat zorgt voor minder risico op ongelukken en lagere personeelskosten. Ook brandweer en politie kunnen profijt hebben van het gebruik van drones door deze in te zetten voor surveillance en bewaking tijdens bijvoorbeeld evenementen.

RadioAccess zal het project met de drone op LTE verder laten uitwerken door hun eigen Technology Center.

verbindingRadioAccess vliegt met eerste op LTE gebaseerde drone in Nederland