Radio’s van Hytera officieel goedgekeurd voor C2000-netwerk

verbindingAlgemeen

Nadat Hytera-radio’s eerder officieel werden goedgekeurd voor gebruik binnen het TETRA-netwerk SINE (het nationale netwerk voor veiligheidsdiensten in Denemarken), zijn de Tea2-radio’s van Hytera nu ook gecertificeerd voor gebruik binnen het C2000-netwerk. Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie heeft ze daarvoor voorzien van een zogenoemd CTK-certificaat.

Het CTK-certificaat is geldig voor de Z1P-, PT580H Plus- en MT680 Plus-radio’s uit het Hytera-portfolio. Naast bekende functies, zoals individuele- en groepsgesprekken, status- en tekstberichten, en noodoproepen, zijn voor de certificering ook meer geavanceerde functies getest, zoals Air Interface Encryptie (AIE), DMO-gateway, fallback en GPS.

Volgens Hauke Holm, hoofd Ontwikkeling bij Hytera Mobilfunk, tonen de certificeringen aan dat de producten van Hytera “op alle fronten een rol spelen in de wereldmarkt.”

Foto: Edwin van der Meer (links), Hans Hoogstraten (midden) en Pim Witjes (rechts) overhandigen het CTK-certificaat aan Hans Jellema (midden), op het kantoor van Hytera in Driebergen.

verbindingRadio’s van Hytera officieel goedgekeurd voor C2000-netwerk