Radiospectum voor nieuw vliegtuigvolgsysteem toegewezen

verbindingAlgemeen

Tijdens de World Radiocommunications Conference, die momenteel plaatsvindt in Geneve, is overeenstemming bereikt over de toewijzing van radiofrequenties voor volgsystemen in de burgerluchtvaart. Deze toewijzing is een reactie op de vermissing van vlucht MH370 van Malaysian Airlines. Het toestel verdween in 2014 spoorloos, met 239 passagiers aan boord.

Door het besluit tijdens de conferentie wordt de frequentieband van 1087.7 tot 1092.3 MHz toegewezen aan mobiele satellietcommunicatie (Earth-to-space) voor de ontvangst van Automatic Dependent Surveillance-Broadcast (ADS-B) transmissies vanuit vliegtuigen. Deze band wordt nu nog gebruikt voor de transmissie van ADS-B signalen van vliegtuigen naar grondstations binnen ‘line of sight’. Door de nieuwe toewijzing wordt het mogelijk om de positie van vliegtuigen – mits voorzien van ADS-B zendapparatuur – op iedere locatie in de wereld te volgen; ook boven de poolkappen en in afgelegen gebied.

De toewijzing van radiospectrum is op verzoek van de International Civil Aviation Organization (ICAO) op de conferentieagenda geplaatst. Naar aanleiding van de vermissing van de MH370 vroeg de ICAO aan de International Telecommunication Union – die de WRC-conferentie organiseert – om spectrum toe te wijzen aan satellietcommunicatie waarmee vliegtuigen beter kunnen worden gevolgd.
Overigens moet de International Civil Aviation Organization (ICAO) eerst criteria voor satellietontvangst van ADS-signalen opstellen voordat het nieuwe spectrum daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen.

verbindingRadiospectum voor nieuw vliegtuigvolgsysteem toegewezen