Rechtszaak inbreuk auteursrecht Motorola versus Hytera begonnen

verbindingAlgemeen

De rechtszaak tegen diefstal van intellectueel eigendom van Motorola Solutions tegen Hytera Communications is begonnen. Vorige week is gestart met de zogenoemde jurykeuze. Jurykeuze voor het proces vond plaats op 6 november en openingsdebatten begonnen op 7 november. Als de eiser zal Motorola eerst haar getuigen en zaak presenteren, gevolgd door Hytera later in de maand.

 

De zaak zal naar verwachting enkele weken duren vanwege de complexiteit van de problemen. In een memorandum van september van Hytera werd opgemerkt dat het proces meer dan 50 getuigen en duizenden bewijsstukken tussen beide partijen zou kunnen omvatten en schatte men dat het 20-22 dagen kan duren om te voltooien. Het is onduidelijk hoe lang de jury erover zou kunnen doen om te beraadslagen en tot een beslissing te komen na de conclusie van argumenten.

In maart 2017 klaagde Motorola Hytera aan bij de Amerikaanse rechtbank voor het noordelijke district van Illinois, omdat drie voormalige werknemers van Motorola Solutions bij Hytera waren gaan werken en handelsgeheimen van Motorola hadden meegenomen. Hytera gebruikte die technologie vervolgens in haar producten voor digitale mobiele radio (DMR), aldus de klacht van Motorola.

Motorola heeft later zijn rechtszaak gewijzigd om een claim wegens inbreuk op het auteursrecht op te nemen nadat het bedrijf zei dat het tijdens de ontdekkingsfase voor de rechtszaak had vernomen dat de Motorola-broncode op Hytera-computers werd gevonden.

 

Ontkend

Hytera heeft de aantijgingen van Motorola ontkend en heeft betoogd dat de diefstal van de handel in geheimen en andere rechtszaken die Motorola Solutions hiertegen heeft aangespannen deel uitmaken van een lastercampagne die is ontworpen om het vermogen van Hytera om te concurreren op de Amerikaanse markt te beperken. Hytera heeft in 2017 een rechtszaak aangespannen die die claim omvat. Die zaak is sindsdien overgedragen aan dezelfde rechtbank als de diefstal van handelsgeheimen vanwege de relatie tussen de zaken.

Diefstal van handelsgeheimen en inbreuk op auteursrechten is slechts één in een brede juridische strijd tussen Motorola en Hytera. Op het moment dat het de diefstal van handelsgeheimen indiende, diende Motorola ook een inbreukprocedure in bij dezelfde rechtbank in de VS. Die zaak heeft de proeffase nog niet bereikt, omdat de zaak werd aangehouden in afwachting van de uitkomst van een rechtszaak tegen een inbreuk door Motorola tegen Hytera bij de U.S. International Trade Commission (ITC).

Afgelopen november bevestigde de ITC de eerdere beslissing van een administratieve rechter dat Hytera DMR-producten inbreuk maakten op verschillende Motorola-octrooien en een bevel uitgevaardigde dat Hytera belette de inbreukmakende producten in de VS te importeren, distribueren of verkopen. De ITC oordeelde echter ook dat een nieuwe reeks producten van Hytera, de i-serie, geen inbreuk hebben gemaakt op de Motorola-patenten. Na die conclusie stopte Hytera met de verkoop van zijn oude producten in de VS en bood een firmware-update aan om bestaande producten naar de i-Series te upgraden.

[beeld: US Courts https://www.ilnd.uscourts.gov/Default.aspx]
verbindingRechtszaak inbreuk auteursrecht Motorola versus Hytera begonnen