Rohde & Schwarz introduceren handheld spectrumanalyzer

verbindingAlgemeen

Rohde & Schwarz heeft de R&S Spectrum Rider op de markt gebracht. Deze handheld-spectrumanalyzer voorziet in RF-prestaties en nauwkeurige frequentiedomeinmetingen. Het toestel is gemakkelijk te bedienen dankzij grote knoppen en een touchscreen. De R&S Spectrum Rider heeft een frequentiebereik van 5 kHz – 2 GHz, via een softwareupdate eventueel uit te breiden tot 3 of 4 GHz.

Met de spectrumanalyzer worden gebruikers ondersteund tijdens de installatie en het onderhoud van RF-zenders. Het toestel kan ook worden ingezet voor meettaken in RF-ontwikkellaboratoria. De gevoeligheid van de analyzer is -160 dBm en hij meet nauwkeurig tot op 0,5 dB tussen 10 MHz en 3 Ghz. Het bereik ervan kan middels een software-update worden uitgebreid. Het basisfrequentiegebied van 5 kHz tot 2 GHz kan worden verhoogd naar 3 of 4 GHz voor het meten van radiosignalen boven de 2 GHz of signalen boven de 3 Ghz in bijvoorbeeld TD-LTE-banden.

De Spectrum Rider is met name geschikt voor mobiel gebruik. De batterij van het toestel kan een volledige werkdag volmaken. Toetsenbordverlichting maakt werken in een donkere omgeving mogelijk, en het niet-reflecterende scherm ondersteunt een daglichtmodus waarbij direct zonlicht niet hindert. De analyzer is getest conform MIL-PRF-28800F Class 2 en is uitgevoerd met beveiligde interfaces en poorten. De R&S Spectrum Rider kan op afstand worden bediend via usb en LAN. Via de meetwizard kunnen metingen vooraf worden gedefinieerd en geautomatiseerd, zodat kortere testtijden voldoen en ook engineers met weinig RF-kennis er betrouwbare metingen mee kunnen uitvoeren.

verbindingRohde & Schwarz introduceren handheld spectrumanalyzer