Rohde & Schwarz neemt belang in Lancom Systems

verbindingAlgemeen

De Duitse netwerkfabrikant Lancom Systems heeft in Rohde & Schwarz een nieuwe aandeelhouder gevonden. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit gaat het elektronicaconcern de aandelen van twee partners overnemen die zich terugtrekken.

 

Na een meer dan veertienjarige succesvolle samenwerking verlaten twee financiële investeerders, de S-UBG AG Aachen en een familiebedrijf, de aandeelhoudersgroep van Lancom. Beide investeerders hebben Lancom sinds zijn oprichting in 2002 begeleid. Het Münchener elektronicaconcern Rohde & Schwarz neemt hun aandelen over. De verdere aandeelhouders, Lancom-oprichter Ralf Koenzen, mededirecteur Stefan Herrlich en Carl-Thomas Epping, tevens aandeelhouder sinds de oprichting, blijven. Het gezamenlijke doel van de aandeelhouders is om Lancom Systems tot de leidende Europese aanbieder van LAN-, WAN- en WLAN-infrastructuren te ontwikkelen. De stap naar de markt voor cloud-gebaseerd netwerkmanagement in combinatie met SDN/SD-WAN technologieën (software-defined networking/software-defined WAN) speelt hierbij een bijzondere rol.

 

Benutten
Lancom-oprichter Ralf Koenzen ziet een groot potentieel in de samenwerking met de nieuwe aandeelhouder: “Rohde & Schwarz en Lancom kenmerken zich door een grote overeenkomst in strategische opstelling en bedrijfscultuur, inclusief de toeweiding aan ‘Made in Germany‘. Wat betreft ons business model en portfolio vullen wij elkaar goed aan. Wij verwachten door de samenwerking aan de ene kant een additionele positieve push voor onze verdere, significante groei en aan de andere kant een hoog niveau van continuïteit. Wij verheugen ons erg op de samenwerking.“
Peter Riedel, algemeen directeur van Rohde & Schwarz, bevestigt: „Wij zijn blij om als nieuwe aandeelhouder bij Lancom in te stappen. In de toekomst willen wij Lancom ondersteunen zijn grote groeipotentieel te benutten. Door onze op elkaar lijkende bedrijfsculturen kunnen wij snel synergiën benutten met betrekking tot markttoegang en productportfolio. Wij verheugen ons op de gemeenschappelijke weg.“
Lancom Systems werd in 2002 opgericht en bereikt sindsdien een bovengemiddelde jaarlijkse groei van 14 % (CAGR). In 2015 ontving Lancom de gerenommeerde Deloitte ‘Sustained Excellence Award’. Deze onderscheiding wordt aan ondernemingen toegekend die zich kenmerken door langdurige groei, innovatiekracht en duurzame ondernemerschap. Lancom heeft zo’n 270 medewerkers in dienst, het grootste gedeelte hiervan op het hoofdkantoor in Würselen, in de buurt van Aaken.

De aankoopprijs en de details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

verbindingRohde & Schwarz neemt belang in Lancom Systems