Rohill uit Hoogeveen bouwt Pools “C2000-netwerk”

verbindingc2000, Nieuws, Tetra

ROHILL

De Nederlandse specialist in missiekritische communicatie Rohill gaat de TETRA-infrastructuur in Polen modernizeren. Dit hoogwaardige netwerk voor nood- en hulpdiensten is vergelijkbaar met C2000 in Nederland. Rohill levert deze apparatuur aan haar lokale partners Maxto en IP Connect.

Het consortium Maxto/IP Connect had in een Europese aanbesteding een aanzienlijk goedkopere aanbieding gedaan dan de concurrentie, bestaande uit een consortium rond Motorola. Het verschil bedroeg meer dan 4 miljoen zloty (1 miljoen Euro). De waarde van de eerste fase van het project is meer dan 4 miljoen Euro. Het te leveren systeem zal in de toekomst uit maximaal circa 600 basisstations bestaan.

 

TetraNode 

Het huidige systeem dat de Poolse politie gebruikt is gebaseerd op Motorola Dimetra IP 3.8, wat verouderd is. Dit systeem wordt vervangen door de nieuwste technologie van Rohill, genaamd TetraNode. Binnen tweehonderd dagen zal het consortium deze modernisatie opdracht uitvoeren, waarbij de huidige in gebruik zijnde TETRA terminals van Motorola zullen blijven functioneren.

Henk Hilberdink, regional sales director bij Rohill: “Een missiekritisch TETRA netwerk bouwen is gespecialiseerd werk. We zijn blij en trots dat we in een land als Polen, met bijna 40 miljoen inwoners en dat zeven keer zo groot is als Nederland, deze opdracht mogen uitvoeren.”

verbindingRohill uit Hoogeveen bouwt Pools “C2000-netwerk”