SAIT bouwt hoogfrequent installatie in de Gaasperdammertunnel

verbindingAlgemeen

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt IXAS aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. IXAS heeft SAIT opdracht verstrekt om in de Gaasperdammertunnel een Hoogfrequent Installatie (HF) aan te leggen.

 

De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Tot 2020 wordt de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunten Holendrecht en Diemen verbreed naar 5 rijstroken per rijrichting en een wisselstrook. De extra rijstroken zorgen voor een betere doorstroming in en bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ongeveer 3 kilometer van de A9 Gaasperdammerweg komt in een tunnel. Deze tunnel is daarmee de langste landtunnel van Nederland.

De HF installatie die SAIT ontwerpt, installeert en in bedrijf gaat stellen zorgt voor de verspreiding van het C2000 signaal en diverse FM zenders in de tunnel. Uiteraard zal de installatie voldoen aan een aantal stevige eisen waaronder de mogelijkheid om gebruikers van de tunnel via hun eigen autoradio toe te spreken in het geval van calamiteiten.

verbindingSAIT bouwt hoogfrequent installatie in de Gaasperdammertunnel