Schiphol en Koning & Hartman niet verder met missiekritische oplossing Schiphol

verbindingAlgemeen

Koning & Hartman en Schiphol Telematica stoppen de samenwerking voor de levering van een complete mission critical communicatie oplossing. De reden volgens Oswald Coene, CEO van Koning & Hartman is “een optelsom van complexiteit en omvang van het project”.

 

Het ging om een opdracht voor een integrale communicatieoplossing voor 7 regiecentra plus 2 uitwijkvoorzieningen op Schiphol. Deze regiecentra, waarvan een aantal zich bevinden op de security restricted area van Schiphol, voeren mission critical-activiteiten uit op de luchthaven Schiphol zoals security control, alarmcentrale, passenger services en meer. Deze integrale oplossing maakt de afhandeling van spraakcommunicatie mogelijk voor medewerkers die binnen de regiecentra werkzaam zijn om zo veilig, flexibel en efficiënt mogelijk te kunnen werken.

“We hebben samen met Schiphol en in goed overleg besloten het project te beëindigen”, vertelt Coene. “De reden is een optelsom van complexiteit en omvang van het project. Op een gegeven moment is samen besloten dat de opdracht niet meer strookte met de oorspronkelijke uitgangspunten.”

Coene verwijst de suggestie dat er een schadevergoeding zou moeten worden betaald door Koning & Hartman aan Schiphol van 3,7 miljoen euro naar het rijk der fabelen. “Er is geen enkele schadevergoeding. Het is allemaal zakelijk correct afgehandeld.”

verbindingSchiphol en Koning & Hartman niet verder met missiekritische oplossing Schiphol