Selecsys distributeur van IQ Messenger

verbindingAlgemeen

Schermafbeelding 2015-07-13 om 14.17.45

Motorola Solutions-distributeur Selecsys is distributeur van IQ Messenger voor de Benelux geworden. IQ Messenger is een onafhankelijk softwareplatform voor messaging, alarmering en beeldcommunicatie. IQ Messenger werkt als brug tussen diverse protocollen en systemen en voorkomt daarmee een vendor lock-in. Daarnaast biedt het softwareplatform IQ Messenger ook eigen applicaties.

 

Ambulante medewerkers willen bij voorkeur één device om hun werk mee te doen. Vaak is dit een GSM-apparaat (smartphone). Meer en meer ontstaat er differentiatie naar functie, waarbij medewerkers een device krijgen dat het beste past bij de werkzaamheden. Dit kan dus ook een portofoon, DECT- of WIFI-apparaat zijn of een combinatie hiervan. Het kan zelfs een PC zijn, wanneer het gaat om een dispatching-funtie (meldkamer).

Vaak is het koppelen van de verschillende apparaten niet mogelijk, omdat de systemen niet met elkaar kunnen communiceren. IQ Messenger werkt als brug tussen de diverse protocollen en systemen. Door deze zogenoemd middleware van IQ Messenger kunnen de verschillende apparaten wel met elkaar communiceren.

Missie-kritisch

IQ Messenger is gericht op missie-kritische communicatie. Enerzijds maakt IQ Messenger communicatie mogelijk tussen bestaande en nieuwe systemen, merk- en platformonafhankelijk. Aan de andere kant biedt IQ Messenger eigen specifieke applicaties, zoals IQ SmartApp en IQ Secure Manager.

Jaap Meijer, Commercieel Manager bij Selecsys: “Dit betekent dat de communicatie tussen de verschillende platformen eindelijk mogelijk wordt. Daarnaast wordt de TCO (Total Cost of Ownership) flink lager. Apparatuur is namelijk langer inzetbaar en elk apparaat kan worden gekoppeld. Tot slot is het veiliger; een smartphone is dankzij IQ Messenger ineens een hulpmiddel tijdens noodsituaties.”

“IQ Messenger doorbreekt de vendor lock-in”, zegt Meijer. “Met ruim tachtig fabrikanten, waaronder Motorola, Cisco, Avaya, NEC, Aastra en Verkerk hebben we afspraken over de integratie van ons softwareplatform. En dan koppelen we niet alleen op I/O-niveau, maar kennen de protocollen van derden tot op het detail.”

Met name in de zorg (IQ Messenger voldoet aan Medical Class en NEN7510) en de industrie speelt communicatie vaak een uiterst belangrijke rol. Daar heeft men te maken heeft met wettelijke bepalingen ten aanzien van veiligheid en kan IQ Messenger het verschil maken.

verbindingSelecsys distributeur van IQ Messenger