Sensus, Entropia en ComBus bieden IoT-netwerken voor nutsbedrijven

verbindingAlgemeen

Sensus, een merk van Xylem en speler in slimme meters en IoT-communicatienetwerken bedoeld voor de water-, elektriciteits- en gasindustrie, gaat met waterbedrijven in de Benelux werken aan de implementatie van slimme waternetwerken.

 

Sensus is een samenwerking aangegaan met Entropia en ComBus Technologies, om het Sensus Flexnet communicatienetwerk te implementeren. Met een slim waternetwerk op basis van FlexNet-technologie, kunnen waterbedrijven in de regio problemen op afstand monitoren en diagnosticeren aldus de twee partners, Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om onderhoud te voorspellen, ondergrondse lekkages op afstand te detecteren en de chemische samenstelling van het water zeer accuraat en in real time vast te stellen. Eindgebruikers krijgen bovendien veel meer inzicht in hun waterverbruik. Entropia en ComBus implementeren en beheren het FlexNet-netwerk op hun gelicentieerde radiospectrum, dat is gereserveerd voor kritieke nationale infrastructuur in de Benelux-regio.

Entropia is de eerste communicatiedienstverlener op de Benelux-markt met een IoT-communicatienetwerk dat specifiek is gebouwd en ontworpen om de missie-kritische data van nutsbedrijven te transporteren. “FlexNet maakt gebruik van het gelicentieerde radiospectrum, dat door de wet beschermd is tegen interferentie door andere netwerken en apparatuur,” zegt Philip Vercruysse, oprichter en CEO van Entropia. “Dat zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor veel meer veiligheid en betrouwbaarheid dan andere IoT-netwerken die zijn ontworpen voor algemene IoT-apparaten, zoals slimme koelkasten. Geen enkel bedrijf zou kritieke data over gedeelde netwerken moeten versturen, waarover ook miljoenen andere, niet-kritieke apparaten en applicaties communiceren.”

Ter voorbereiding op een grootschalige implementatie, zijn Sensus en Entropia momenteel bezig met FlexNet-trials in Nederland en België. De technologie en de connectiviteit worden uitvoerig getest door zowel nutsbedrijven als eindgebruikers, om volledige dekking te garanderen.

verbindingSensus, Entropia en ComBus bieden IoT-netwerken voor nutsbedrijven