Sepura lanceert tactische LTE-oplossing voor de openbare veiligheid- en defensiemarkt

verbindingAlgemeen, LTE, Tetra

Sepura lanceert een nieuwe tactische LTE-oplossing op CCW 2016 (Critical Communication World), de beurs die vandaag is begonnen en duurt tot 2 juni. De hybride Tetra-LTE-oplossing voor tactische operaties – gebaseerd op Sepura’s eNEBULA digitale communicatienetwerk – maakt snelle en eenvoudige implementatie van kritische communicatienetwerken mogelijk, in noodgevallen en voor speciale operaties. Door het aanbieden van betrouwbare dekking en breedband capaciteit door middel van professionele LTE-technologie kunnen hulpverleners en strijdkrachten snel reageren in noodsituaties, aldus Sepura.

Met de nieuwe oplossing, die voldoet aan de meest veeleisende regels voor militaire apparatuur en is gebouwd om de zwaarste omstandigheden te weerstaan, kan real-time video van stedelijke, mobiele en body-worn camera’s worden gedeeld. Dit is van vitaal belang bij de coördinatie van speciale operaties. Combinatie met Tetra-technologie is mogelijk in een hybride implementatie waarbij een volledig aanbod van communicatie-oplossingen wordt geboden, waaronder uitgebreide missiekritische spraakdiensten.
Marta Fontecha, hoofd Product Management voor Teltronic, onderdeel van de Sepura Group, verklaart: “Onze hybride Tetra- en LTE-eNEBULA infrastructuur loopt voorop in de levering van missiekritische communicatie aan klanten in de defensiesector. We zijn momenteel bezig met een aantal projecten met strijdkrachten in Europa en Amerika. ”

verbindingSepura lanceert tactische LTE-oplossing voor de openbare veiligheid- en defensiemarkt