Siemens bouwt nieuw Openbaar Meldsysteem voor Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

verbindingAlgemeen

pbSBT-OMS-BRABANT-ZUIDOOST-GROOT-2015-PRINT
Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft met Siemens Nederland een concessie-overeenkomst getekend voor het Openbaar MeldSyteem (OMS). De concessie gaat in op 1 januari 2016 en geldt voor minimaal vijf jaar. Siemens start daartoe vanaf deze zomer met de ombouw en modernisering van de meldkamer in Eindhoven, gevolgd door het vernieuwen van de apparatuur bij de circa 600 aangesloten abonnees.

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft naar aanleiding van een gezamenlijk aanbestedingstraject met Veiligheidsregio Brabant-Noord ook voor Siemens gekozen. Alle verbindingen in het nieuwe OMS zijn zogenaamde type 1-aansluitingen. Dit garandeert – samen met de nieuwe AlarmOntvangers in de meldkamer en de innovatieve SiLine Duo Wireless doormeldeenheden bij de abonnees – een hoogkwalitatieve doormelding en een uiterst bedrijfszeker systeem. Dankzij extra gegenereerde informatie die vanuit de brandmeldinstallaties naar de meldkamer van de brandweer wordt doorgestuurd, krijgt de centralist meer inzicht over de te nemen acties. Hierdoor kan het aantal nodeloze meldingen worden teruggedrongen.

Veel gebouwen met een brandmeldinstallatie, zoals ziekenhuizen, moeten vanwege een verhoogd risico brandmeldingen automatisch doorgeven aan de gemeenschappelijke meldkamer van de regionale brandweer. De panden in kwestie worden dan via een doormeldeenheid van Siemens aangesloten op het OMS van de veiligheidsregio.

verbindingSiemens bouwt nieuw Openbaar Meldsysteem voor Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost