Tait en Sonim werken samen aan ‘Push To Talk over Cellular’

verbindingAlgemeen

Sonim Technologies, fabrikant van robuuste smartphones, is een samenwerkingsverband aangegaan met Tait Communications, leverancier van missiekritische LMR-systemen. Het doel van de samenwerking is om klanten de mogelijkheid te bieden hun personeel te voorzien van robuuste telefoons met mobieleradio-operabiliteit.

De robuuste Android-smartphones van Sonim bieden in dat kader een platform voor UnifyVoice, de ‘Push To Talk over Cellular’ (PTToC)-technologie van Tait. Zo kunnen de XP6 en XP7, twee Sonim-smartphones met PTT-noodknoppen, worden ingezet door klanten van Tait die actief zijn in missiekritische sectoren. De combinatie van toestellen en PTToC kan bijvoorbeeld worden gebruikt door openbareveiligheidsdiensten en bedrijven in de industriële sector die hun LMR-netwerk willen uitbreiden en werknemers netwerktoegang geven zonder dat ze daarvoor een mobiele radio nodig hebben.

“Het kan bijvoorbeeld gaan om mensen die beveiliging of hulpverlening normaal gesproken niet als kerntaak hebben en daarom ook geen LMR-apparaat dragen, maar die in geval van nood wel direct moeten kunnen communiceren met hulpverleners op het mobiele radionetwerk”, aldus Bruce Mazza, vice-president Solutions Marketing bij Tait. “De oplossing die Sonim biedt door zeer duurzame hardware te ontwikkelen op basis van een open Android-systeem voldoet daarbij perfect aan een vraag die we als Tait regelmatig vanuit een van de LMR-sectoren krijgen voorgelegd.”

verbindingTait en Sonim werken samen aan ‘Push To Talk over Cellular’