Tata Steel volledig overgestapt op Sepura-communicatienetwerk

verbindingAlgemeen

Na de geslaagde FAT- en SAT-testen in april en mei vorig jaar heeft Tata Steel op 15 februari besloten volledig over te stappen op het door Abiom geïnstalleerde Sepura-communicatienetwerk. Het oude digitale communicatiesysteem Tetrapol is buiten werking gesteld en wordt verder ontmanteld.

 

Op het 750 ha. grote terrein van Tata Steel in IJmuiden hebben specialisten van Abiom de afgelopen maanden de voertuigen, locomotieven, hijskranen en meldkamers omgebouwd en gereedgemaakt voor gebruik op het nieuwe Sepura-netwerk. Opdrachtgever Tata Steel heeft de nieuwe situatie uitvoerig getest en kijkt met vol vertrouwen naar de afronding van de volledige migratie. Hiermee zijn we definitief overgeschakeld van de realisatiefase naar een beheersituatie, waarmee uitvoering wordt gegeven aan de afgesloten serviceovereenkomst.

 

Invullen

In samenwerking met Tata Steel zal Abiom de nieuwe situatie zeer nauwkeurig monitoren en waar nodig maatwerkoplossingen bieden om de communicatiebehoefte binnen de fabrieken nog beter te kunnen invullen.

Het nieuwe Sepura-communicatienetwerk bestaat uit 5 basisstations FR400, ca. 900 radio’s en specifieke oplossingen voor kranen en locomotieven. Sepura staat garant voor hoge betrouwbaarheid en kwaliteit, biedt uitstekende radiodekking en continue beschikbaarheid. De geïmplementeerde oplossing heeft zich reeds bewezen in de zware industrie.

verbindingTata Steel volledig overgestapt op Sepura-communicatienetwerk